Бойко Борисов: Днешният ден бе “време разделно”

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Днешният ден беше време разделно, всеки определи като политическа партия бъдещето си. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред парламентарните репортери след като правителството на Пламен Орешарски оцеля при четвъртия, внесен от ГЕРБ, вот на недоверие. – „След днес просто не искам никога да ми задавате въпроса за бъдещето на България, защо как и каквото и да било”, допълни Борисов. Според него, подкрепилите кабинета са показали, че властта на всяка цена е изключително важна.
Попитан дали не е очаквал вотът да не мине, Борисов заяви: „Категорично вярвах, защото очаквах, че Орешарски ще излезе и ще каже: „Толкова е тежка ситуацията, че ще срина държавата. Очаквах да го каже”.
Бойко Борисов коментира и вчерашната осъдителна присъда срещу ексминистъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„Те канонизираха Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, включително и Йовчев, е написал много пъти „Не” (на подобни искания за СРС) и в същото време услужливо крият Станишев”, каза лидерът на ГЕРБ и в пряк текст обвини Сергей Станишев, че като премиер е обслужвал организираната престъпност.
„Дори делото му е оформено – „Загубени секретни доклади. Той няма как да ги загуби. Те са предоставени на организираната престъпност девет подред. Той не ходи с метро, трамвай, за да загуби девет пъти подред, а ги е предоставил на организираната престъпност. С цялото си уважение към съда ще чакам много внимателно как предоставени на организираната престъпност доклади най-секретни, ще бъдат квалифицирани като загубени”, изтъкна Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ обяви също, че още днес ще внесат колективен иск за обида към депутата от левицата Антон Кутевкъм, защото ги е нарекъл „шайка престъпници”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.