Бареков оттегли подкрепата си за БДЦ

От днес оттеглям безусловната си подкрепа за парламентарната група на БДЦ. Нашите избиратели не са гласували за хора, влезли в Народното събрание благодарение на мен и на „България без цензура“ да върнат МВР в ръцете на Цветанов и да откраднат парите от ръцете на хората. Това обяви пред Дарик радио лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков. Той поясни, че оттегля подкрепата си за парламентарната група, но не и към депутатите от ББЦ. Бареков още веднъж припомни, че именно тези депутати – Светлин Танчев, Стефан Кенов, Мартин Иванов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров вчера са гласували против конфискацията на парите на хората от пенсионните фондове. Подчерта, че това е направила и д-р Красимира Ковачка от ЛИДЕР.

„Имаше хора от ЛИДЕР, от ЗНС, както и независимият Росен Петров, благодарение на които МВР беше върнато в ръцете на Цветанов. Не казвам, че трябваше да гласуваме и против, защото изборът между модела „Кой“ и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен. Моята позиция бе, че трябва да гласуваме въздържали се по този текст, уточни евродепутатът.

За пенсиите – тези гласове от ЛИДЕР, които бяха дадени за кражбата на пенсиите, са дадени под натиск, за да не бъде срамно само ГЕРБ и ДПС да приемат този закон. ГЕРБ и ДПС направиха коалиция вчера в парламента и само тези три гласа от БДЦ бяха като брошка върху ревера на Борисов, коментира Бареков. Той посочи, че ще стои зад своите депутати, докато те са истинска опозиция и ще подкрепя всяко тяхно решение, което го доказва.

Моите депутати не са стока, не ги предлагам. Аз в лично качество оставам опозиция на това правителство, защото е изчерпано. Не знам и дали в този парламент може да се роди нещо различно, допълни Бареков. Лидерът на ББЦ обяви също така, че подава ръка на Радан Кънев като апелира да се работи за създаване на нов общ опозиционен блок, който да се изправи срещу сегашното статукво.

„Трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок. Той трябва да заложи в своята политика тежки реформи и спирането на политическата олигархия и корупция. Три партии в България са носители на това – ГЕРБ, БСП и ДПС. ние трябва да помислим да направим нещо, което да не е част от това статукво, а срещу него”, изтъкна Бареков. Политикът прогнозира, че кризата с КТБ отново ще се повтори и този път това ще стане по отношение на пенсионните фондове.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.