Кристалина Георгиева е политик на годината в класацията на Дарик

Дарик радио определи Политикът на 2014 година – това е вицепрезидентът на ЕК, европейски комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

За Събитие на годината Дарик определи Случаят с КТБ.

“Невинаги се случва да поднасям на заместник-председател на ЕК това отличие, но аз мисля, че е много заслужено, защото смятам, че българин не е постигал до този момент такава висока позиция. Смятам, че тя спечели една страхотна лична, професионална и политическа битка и за нас е изключителна чест, че ще бъде сред кавалерите на това отличие. Господин Борисов е бил три пъти досега”, заяви изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев.

Ето какво заяви и самата Кристалина Георгиева по време на награждаването, на което присъства и премиерът Бойко Борисов:

“С господин Борисов можем да подържим отличието заедно, защото тази година това, което вие постигнахте – да имаме правителство, това за мен е събитието на годината”, обърна се към Борисов Георгиева.

През тази година Дарик промени част от регламента си и взе окончателното решение кои да бъдат Политикът и Събитието на годината. Дарик радио номинира за Политик на годината хора, които значително са повлияли на политиката и историята, без непременно да бъдат на върха на технически измерено одобрение на общественото мнение. На същия принцип радиото посочи и Събитието на годината.

По-късно днес президентът на ПЕС Сергей Станишев коментира, че според него за политик на годината е трябвало да бъде излъчен Бойко Борисов заради успеха му да стане за втори път премиер на страната.

Снимка: Дарик

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.