Бареков се чувства мишена на Пеевски и Цв. Василев

Евродепутатът и лидер на ББЦ потвърди в студиото на Нова ТВ, че има заплахи за живота му, но не е особено притеснен. „Подаден е сигнал от партията до прокуратурата. Не се чувствам застрашен”. Така Николай Бареков коментира в предаването „Здравей, България” информацията, че някой застрашава живота му. Политикът заяви, че не е имал толкова дълбоки връзки с Цветан Василев и Делян Пеевски, колкото му се приписват, защото сега нямаше да е мишена и на двамата.

„Бареков стана ненужен за ГЕРБ и ДПС, които в един момент явно си направиха друга сметка”, заяви лидерът на ББЦ. Запитан кога все пак са били нужни на ГЕРБ и ДПС, той отговори: „Никога”.

„Искам да похваля г-н Борисов. Бареков и Борисов имат принципно отношение помежду си – няма да седнем с него на една маса, няма да управляваме заедно, няма да си пием кафето, няма да дойде на мой конгрес, за да се целуваме. Никога не съм бил удобен за г-н Борисов, винаги съм бил опонент на ГЕРБ”, изтъкна Бареков.

Председателят на ББЦ смята, че срещу парламентарната му група е имало мащабна атака и е направено всичко възможно, за да бъде разбита и да бъдат превърнати в „глутница хиени”, които да обикалят.

Бареков твърди, че на последните избори партията му е успяла да се разграничи от партията на Христо Ковачки, както и да не позволи зависимости от бизнесмени и олигарси.

„Ако имахме такива, нямаше да имаме трима депутати, а сериозна парламентарна група. Щях ме да сме харесвани и желани от властта”, изтъкна Бареков.

На въпрос за отношенията му с ПГ група на БДЦ, той заяви: „Нося си кръста, разграничил съм се още по Коледа от тази парламентарна група”. След което обвини част от депутатите в групата, че са на заплата при Христо Ковачки.

Като „поредица от вицове и шеги” определи Бареков обвиненията на Росен Петров и Любен Дилов към него и заяви, че няма да влиза в дебати с тези двама шоумени, вкл. защото са били на заплата при него: „г-н Дилов управляваше моята фирма, а Росен Петров беше продуцент в моята фирма”.

Евродепутатът нарече настоящето правителство „тюрлюгювеч” и го обвини, че вкарва страната в нов дълг от 16 милиарда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.