Още двама депутати обявиха, че напускат ББЦ

Депутатите от “Български демократичен център” (БДЦ) Светлин Танчев и Георги Ковачев обявиха, че напускат партия “България без цензура” (ББЦ). Пресцентърът на БДЦ разпространи отворено писмо на двамата народни представители, в което те информират за напускането на ББЦ, както и за решението си да останат част от ПГ БДЦ.

Танчев беше заместник-председател на ББЦ, а Ковачев – член на Националния съвет на партията.

Поради липсата на доверие към нас от страна на председателя на партията Николай Бареков и трайното разминаване в политическите ни виждания, считано от днес подаваме оставки от всички заемани от нас длъжности и не сме част от ББЦ, се посочва в отвореното писмо. В него двамата посочват, че ще продължат да поддържат контакти с политическите структури на ББЦ, както и с “бъдещи партньори от политическия и неправителствен сектор, с които изповядваме сходни виждания за развитието на България”.

Малко по-късно Николай Бареков коментира, че през миналата седмица в качеството му на председател на ПП „България без цензура“ е внесъл писмено предложение до Контролния съвет на партията за изключване от нейните редици на депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев заради системното гласуване на двамата в синхрон с групата на БДЦ в полза на управляващата четворна коалиция.

“Двамата отказаха да дадат пред мен мотивите си защо подкрепиха в пленарна зала и в бюджетна комисия тегленето на 16 млрд. външен дълг. С подадените от тях оставки днес те отказват да дадат това обяснение пред тези, на които дължат мандата си в Народното събрание – това са нашите избиратели и нашият партиен актив, който на 22 март трябваше да изслуша техните мотиви защо подкрепят ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента”, заяви Бареков. Той допълни, че Контролният съвет е приел мотивите в писмото му и е изключил двамата депутати.

“От тук насетне ББЦ, която се роди като партия анти-ГЕРБ и анти-статуквото, няма да носи никаква персонална отговорност в парламента за нелепото поведение на депутатите от БДЦ, които приеха унизителната роля да бъдат креатура на ГЕРБ и управляващите и без ясни мотиви непрекъснато да подкрепят всички непопулярни решения на четворната коалиция”, каза още Бареков, цитиран от сайта barecov.com.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.