Методи Андреев: Местните избори ще са лакмус за качеството на управлението

„Това управление е дясноцентристко и беше конструирано в резултат на протестите на хората, няма как то да бъде преформатирано. Предстоящите местни избори ще бъдат лакмус за качеството на управлението, но те не могат да преформатират заявката, която беше направена в началото. Ако това се случи, ще означава, че ни чакат предсрочни избори”. Това коментира в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Изказването му е по повод появилите се слухове за нова формула във властта. „ГЕРБ и ДПС намекнаха за нова формула във властта. Борисов и Местан дадоха да се разбере, че Реформаторския блок може и да изпадне от правителството”, пишат вестниците днес.

„Има два законопроекта, които няма как парламентаристите да правят манипулации – единият е Закона за промяна на Конституцията, а другият – Закона за борба с корупцията”, заяви Методи Андреев и добави, че борбата с корупцията трябва да стъпи на ясно изразена политическа воля. Относно прилагането на законодателството върху хора, чието богатство е налице, Методи Андреев заяви: „Този закон не трябва да прави разлика между позицията на човека в миналото и сега”.

Андреев даде за пример народният представител Делян Пеевски, който „влиза в парламента без никаква собственост, и една година след това става крупен собственик на ключови предприятия”. Според депутата от ГЕРБ предстои да бъде направен сериозен анализ откъде идват тези средства.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.