Борисов: Патриоти и Реформатори са на власт благодарение на ДПС

Борисов обяви, че ГЕРБ прекратява всички роднински назначения

“Патриотите, Реформаторите и АБВ дължат на ДПС това, че днес има правителство. Защото ДПС влязоха и гласуваха с нас плоския данък. Ако данъците не бяха останали същите, ГЕРБ излизаше от властта”. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на Нова телевизия. Относно взаимоотношенията си с ДПС, Борисов посочи, че когато Делян Пеевски напусне партията, тя ще стане удобна за разговор. По думите му, в този момент няма партия, която да не им каже „добър ден” и да не си понесе негативите.

Борисов за пореден път се похвали с нарасналите приходи. Приходите в хазната от началото на годината са с 2 млрд. повече от събраното за същия период през 2014 г. „1,2 милиарда сме събрали от акциз, данъци и в борба с корупцията и контрабандата на горива, цигари, алкохол. Това не се дължи само на Ваньо Танов, а на цялата система, която направихме”, изтъкна министър-председателят. – „Искам да уверя контрабандистите, които си мислят, че това е временно, че не са прави. Много ни се услади, защото когато влизат повече милиарди в бюджета – сивият сектор се свива, а имаш пари да дадеш и на пенсионерите”, заяви премиерът.

Борисов разкри някои от кандидатите за кметове на ГЕРБ. Сред тях няма да е регионалният министър Лиляна Павлова, каквито слухове се завъртяха в общественото пространство. За София се предвижда Йорданка Фандъкова, за Пловдив ще се кандидатира досегашният кмет Иван Тотев, за Варна отново ще се бори Иван Портних, а за Бургас – Митко Николов.

По повод разкритията на Нова за палатите на “социално слабите” в Игнатиево, той заяви: “Два имота с две къщи вече са запорирани в Игнатиево. Сигурен съм, че този път ще се стигне до конфискация”.

“Не са само те. Не се съгласявам само, че се фокусираме върху това, че те са роми. Ако се разходим в квартали като “Бояна”, “Драгалевци” и “Симеоново”, сигурно ще видим още по-големи къщи, издигнати с парите на “социално слаби” или на хора, които никога не са работили”, изтъкна Борисов.

По въпроса за купуването на гласове и политическия чадър над тези престъпления, премиерът изтъкна, че не трябва да се правят опити наново да се поправя законът, а той й да бъде спазван.

“Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали. Чета хора с какво образование са гласували за нас”, каза Борисов.

“Аз съм по-внимателен в етническия проблем, който цъка в България със страшна сила. За разлика от другите аз съм отговорен човек и знам, че мога много бързо за един час да стана Ратко Младич на Балканите. Аз съм внимателен”, изтъкна Бойко Борисов.

Премиерът Борисов коментира още и Закона за гражданската регистрация. „Това, което се прави с регистрацията на един адрес е видна манипулация”, категоричен бе премиерът. Той изрази недоумението си от това, как за нещо, което е огромен проблем, дразни народа, не може да се намери консенсус в Народното събрание. Той призова народните представители за такива дребни неща да не се търсят политически дивиденти.

И освен това категорично отрече, че ще се кандидатира за президент.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.