Бойко Ноев: Бежанската вълна създава проблеми за сигурността

„През 2013 г. в България имаше политици, които казаха че бежанците ще подобрят генофонда на българите. Не съм съгласен. Продължавам да твърдя, че за България това е проблем за националната сигурност.”

Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в сутрешния блок на bTv. Той коментира, че всяка държава е уникална по своему, но България е уникална с това, че е най-бедна в Европейския съюз. Освен това 10% от нашето население е свързано по някакъв начин с ислямската религия и съотношението между християни и мюсюлмани продължава да се влошава във вреда на християните, изтъкна Бойко Ноев. По думите му, влошаването на двата фактора – по-бедна и етнорелигиозният състав на населението, безспорно подхранва националистическите партии, които от вчера говорят за смяна на геополитическата ориентация на България. Просто една от тези партии иска България да бъде в Евроазиатския пакт, допълни Бойко Ноев. Според него това е сериозна промяна и е заплаха за националната сигурност.

„Аз съм съгласен с тези, които казват, че това не е бежански проблем, а е своеобразен геополитически проблем. Това е едно преселение на големи групи хора, което създава неочаквани проблеми за Европа. То ще засили противоречията в Европейския съюз”, прогнозира бившият министър на отбраната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.