Местан: Възможни са нови избори още до края на 2015 г.

Обективният ни анализ сочи, че предсрочните парламентарни избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 година.Толкова ярки и контрастни несъвместимости образуват такава формула на властта, която ще продължава да генерира вътрешна нестабилност. Това не е условие на провеждане на политика на реформи. Това заяви Лютви Местан, председател на ПГ на ДПС, в предаването „Здравей, България” по „Нова телевизия”.

Според Лютви Местан ,проблемът на управлението не е в статута на ДПС, нито
властта няма проблем с ДПС, защото всъщност управляващите имат такъв (проблем) със своята политическа немощ.

По думите на лидера на ДПС, всеки път, когато вотът на ДПС съвпадне с позиция на ГЕРБ, това поражда ревност и страхове в малките партньори, което било необяснимо за него.

“Не знам дали е ревност, или страхове, но на мен ми е последна грижа каква ще е реакцията на Радан Кънев или на другите партньори във властта. ДПС ще гласува съобразно собствената си политическа платформа. Ако партиите искат да избегнат риска решенията да зависят от ДПС, нека се разберат и покажат общата си управленска програма”, коментира Лютви Местан. И допълни, че му е много любопитно как идеите на Патриотичния фронт ще бъдат вписани в проевропейската национална политика на България.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.