Протест срещу Бат`Сали пред централата на ДПС

Десетина автобуса с жители на община Кюстендил пристигнаха в София за да участва в протест пред централата на ДПС срещу определянето на Александър Методиев (Бат`Сали) за депутат от техния 10 МИР, въпреки че за него са гласували по-малко от 900 от общо над 65 000 участвали в изборите на 5 октомври. Намерението за този протест беше огласено в края на миналата седмица от кмета на Кюстендил Петър Паунов, след като от срещата му с лидера на ДПС Лютви Местан стана ясно, че партията няма намерение да се откаже от избора на Методиев или да го замени с втория в листата на ДПС за Кюстендил.

Една от целите на днешния протест е да бъде блокирана централата на ДПС и да не бъде допуснат Александър Методиев да положи клетва като народен представител от Кюстендилския избирателен район.Организаторите планират и шествие до сградата на Народното събрание, където ще внесат искане за промяна на избирателната система.

Шествието ще се проведе от 11.00 часа на 27.10.2014 г. със следния маршрут: от бул. „Македония” по бул. „Христо Ботев”, бул. „Александър Стамболийски” до сградата на Централен съвет на ДПС, с провеждане на протест, продължава по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Витоша”, бул. „Цар Освободител”, ул. „15-ти ноември” до пл. „Св. Александър Невски” от страната на Светия синод.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Заради протеста и шествието около централата на ДПС и около Народното събрание има засилени мерки за сигурност.

Протест ще има и в Дупница. Той ще започне в 12 часа от площад “Демокрация” и ще стигне до главния път Е-79.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.