ДПС се регистрира с 10 012 подписа за участие в изборите

Лидерът на ДПС Лютви Местан заедно с представители на ръководството на партията внесоха документи в ЦИК за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори през октомври. Движението внесе 10 012 подписа.
На тези избори гласът за ДПС ще бъде глас за националното съгласие, заяви Местан след регистрацията. Лидерът на ДПС бе категоричен, че независимо от резултата на парламентарните избори, трябва да се намери формулата на стабилно управление на страната през следващия период. По думите на Местан “всички се уморихме от самоцелната конфронтация, от честата смяна на правителства, време е за спокойствие и отговорно управление”.
Местан допълни, че от ДПС предпочитат формулата на широкото политическо съгласие, защото характерът на реформите, които предстоят на страната, предполагали консолидирани усилия.
На въпрос как оценява първите стъпки на служебното правителство, Лютви Местан заяви, че се усеща необходимост от малко повече усилия от страна на служебния премиер и кабинетът като цяло за преодоляване на основателните, според Местан съмнения, че не е равно отдалечен от всички политически сили.

Снимка: Пресцентър на ДПС

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.