Осман Октай: Доган сваля правителството, за да си отмъсти

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган продължава да държи всичко в ръцете си и сваля правителството, за да си отмъсти. Това заяви бившият заместник-председател на Движението Осман Октай по Нова тв. Октай, който бе смятан за дясна ръка на Доган, върна “лентата” до 12 февруари 2013 година, когато Ахмед Доган публикува открито писмо, в което коментираше това, което нарече „опит за публична екзекуция срещу лидера на ДПС”. Според Октай, по-късно, с кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Ахмед Доган е продължил отмъщението си, наказвайки обществото, заради показния атентат, извършен от Октай Енимехмедов.

“Доган реши да си отмъсти, защото го свалиха от голямата сцена с фактора „Енимехмедов”. Когато бяхме много близки, той казваше: „Аз създадох ДПС, аз ще го унищожа. Аз създадох етническия мир, аз ще го подпаля”, посочи Октай.

“Днес БСП е на колене, това е отмъщението на Доган, смята Осман Октай. Това били определени моменти на психосъстояния. Когато се прехвърля доверието от една олигархична пирамида, активите се преразпределят, каза Октай. Той изтъкна, че ДПС никога не е имало толкова власт както при това управление – “половината области в България, половината ключови комисии, а имат и диригентската палка за правителството”. В този смисъл, Осман Октай призна, че лично за него остава отворен въпросът каква е причината ДПС да рискува да загуби цялата власт. Бившият депутат от ДПС прогнозира, че ДПС няма да участва в следващото управление и ще са в изолация още 5-10 години.

Осман Октай обаче вижда добро бъдеще за левицата. Според него с появата на АБВ ще се разруши пирамидата на “Позитано” и най-после лявото ще се модернизира. Прогнозата му за след изборите е, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат дясно мнозинство за управление, но ако това не се случи, вероятно ще има германски вариант, за да се успокои страната – “под диктата на Европейската народна партия ГЕРБ и БСП ще бъдат принудени да направят широка коалиция”.

Не подценявайте рефлексите на Борисов, че ще отиде към самоубийство, управлявайки с ДПС, заяви още Осман Октай. Според него на Борисов му приписват срещи и договорки с ДПС, за да го ударят.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.