Нарушител на границата е убит близо до град Средец

“Снощи около 22.00 часа наш граничен патрул от трима служители в района на град Средец се е натъкнал на около 50 нарушители. При проверката им срещат съпротива и един от полицаите стреля във въздуха. По негови данни следва рикошет. Наранен е един от нарушителите, който в последствие почива в болница”, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Той допълни, че в района на местопроизшествието са задържани 54 незаконно проникнали в страната чужденци, които твърдят че са от Афганистан. Всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години.

Снощи някои медии съобщиха за престрелка между нарушители на държавната граница и граничен патрул, по време на която е загинал един от чужденците. Вероятно в първоначалната информация е имало тревожни моменти и неизяснени неща, защото премиерът Борисов напусна срещата на високо равнище в Брюксел и по спешност се прибра в България, а главният секретар на МВР Георги Костов вече бе заминал за местопроизшествието.

Руската държавна агенция ТАСС също съобщи за престрелка.

„Българският премиер напусна срещата на високо равнище във връзка с престрелка на границата с Турция. Наложи му се да се прибере вкъщи веднага“, казал дипломатът, цитиран от ТАСС.

Тази сутрин Костов даде брифинг в регионалната дирекция на “Гранична полиция” в Елхово, където повтори вече съобщената информация. По думите му, граничният полицай, който е стрелял, е с дългогодишен стаж по охраната на границата. Той няма да бъде задържан.

Под ръководството на прокуратурата в Бургас се провежда разследване на инцидента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.