Нова жертва на асансьор в столицата

В петък 70-годишен човек загина след падане в шахтата на асансьор в София, след като собственоръчно с отвертка е отворил вратата на 14-тия етаж, докато кабината е била на 15-ия етаж. По данни на съседи, възрастният мъж е бил инженер и многократно през годините е правил подобни интервенции по асансьора.

“Нерегламентирана намеса от неоторизирано лице е причината за инцидента в блок №21 на ул. “Охридско езеро” в София. Инцидентът няма абсолютно нищо общо с техническата изправност на този асансьор или на който и да било друг”, категорични са инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), които тази нощ направиха оглед на съоръжението, съобщават от пресцентъра на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Проверката е установила, че възрастният човек многократно е слизал и излизал по специално пригоден от него “мост” в шахтата, за което свидетелстват следите от масло, оставени по вратата на асансьора и площадката.

Асансьорът има редовен технически преглед, редовна поддръжка и надзор, за което говори и фактът, че всички блокировки са сработили при насилственото отваряне на вратата. За поддръжката се грижи фирма “Асансьор МБ 97”, а за надзора “НБ Лифт контрол”. Живущите в блока нямат оплаквания от оторизираната фирма, се изтъква в прессъобщението на ДАМТН.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.