Каракачанов: Армията трябва да помага в охраната на границата

„Трябва да има още гранична полиция. Представям си ги с много по-наситено присъствие. За да обучиш един граничен полицай, трябва време. Дотогава трябва да се изпрати армията на границата”. За подобен подход призова в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него е добре, че има интегрирана система за охрана на границата, но тя не може да работи пълноценно, щом няма достатъчно хора на място.

„Отново се обръщам към българския премиер – нека армията да си отиде на границата. По този начин самите каналджии и имигрантите няма да си позволяват да минават границата. Това са хора, които не бягат от никаква война, това са хора, които искат да живеят на гърба на европейските държави”, допълни лидерът на ВМРО.

В коментар на инцидента край град Средец, при който имигрант загина, ударен от рикоширал куршум, Каракачанов заяви, че не е добре когато умират хора без значение по какъв повод и какви хора.

Според него тези 54 имигранти от Афганистан са минали през “канал”, тъй като “няма как случайно да са се срещнали на табелата преди Средец и да са тръгнали заедно към Бургас или София”. По думите на депутата, този поток от нелегални имигранти се засили към Европа заради „глупавата европейска политика, заради политиката да се правят експерименти в Близкия изток – Арабски пролети, заради изказвания на европейски политици”, с които канят бежанците.

Каракачанов е на мнение, че Турция не спира бежанците, както твърди, а се възползва от ситуацията за натиск над Европа, а същевременно европейските бюрократи отдавна били изгубили своята ценностна система и сега „бБюрокрацията в Брюксел прилича на тази в Съветския съюз”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.