Татяна Дончева: МВР изглеждат гузни и се обясняват

Борисов: До ден днешен настоявам да се затворят външните граници на ЕС, докато бъдат устроени приетите мигранти

МВР демонстрира гузна съвест по случая със стрелбата срещу групата афганистанци, преминали незаконно границата ни с Турция в четвъртък вечер. Това заяви в ефира на Нова ТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Тя бе категорична, че главният секретар на вътрешното ведомство не е трябвало “да се обяснява” за инцидента.

„Не бива да се създава психоза у служителите на МВР, така че те да се въздържат от стрелба в подобни случаи. Те трябва да упражняват правомощията си”, коментира Дончева.

Според преподавателя по конституционно право и бивш депутат Екатерина Михайлова инцидентът трябва да бъде разследван, за да се установи дали е имало превишаване на права от страна на полицаите.

Българските гранични полицай трябва да стрелят винаги, когато се нарушава граничната бразда и не се изпълняват техните разпореждания. Това каза председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов, в предаването „Тази сутрин” по bTv. – „Това е българска граница. Това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава”, категоричен бе Валери Симеонов. По думите му, не трябва да се правят опити за внушаване на чувство за вина на българските гранични полицаи. На въпрос защо не е построена гранична ограда, той отговори: „Тя се строи и то благодарение на настояването на НФСБ. Спомняте си 15 януари, когато от трибуната на Народното събрание поисках от г-н Борисов ускоряване на строежа на оградата. Прие се закон и в момента на 3 места в Бургаска област се изгражда тази ограда. Трябва да се изгражда ограда, такава, каквато се прави в момента, а не такава, каквато се правеше по времето на Орешарски. Оградата трябва да бъде стабилна, масивна, добре бетонирана и с няколко защитни вала”, обясни депутатът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.