БНБ: Напрежението от петък е преодоляно

От БНБ съобщават, че съгласно данните, с които Централната банка разполага в края на работния ден, напрежението от петък, възникнало вследствие на организираната криминална атака срещу някои български банки, в края на днешния ден вече е преодоляно. В съобщението на БНБ изтъкват, че в резултат на предприеманите мерки банковият сектор в България функционира нормално.

Възползваме се от възможността да благодарим за разбирането и подкрепата на всички държавни институции, политически сили, медии и цялото българско общество, казват от БНБ и отново обръщат внимание за необходимостта от трезва и внимателна преценка на всяко публично изявление по отношение на българската банкова система.

Малко по-рано в съобщение от Първа инвестиционна банка до медиите банката изказа своята признателност и благодари на всички свои клиенти, партньори, държавни институции, медии и цялото българско общество за оказаната подкрепа.

Тази сутрин банката отвори врати с чакащи клиенти, които до обяд бяха обслужени, съобщават от ПИБ.

След 12 ч. банката е влязла в обичайния си работен ритъм, приемайки заявки за нови депозити, вноски и текущи разплащания.

Акциите на Първа инвестиционна банка са поскъпнали с над 26% в рамките на днешната сесия на БФБ, информира още ПИБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.