Путин: Унищожени са десетки командни пунктове на “Ислямска държава”

“Действайки по въздух и море срещу предварително съгласувани със сирийците цели, нашите военнослужещи постигнаха внушителни резултати. Унищожени са десетки командни пунктове и складове с боеприпаси, стотици терористи и голямо количество бойна техника”. Това заяви президентът на Руската федерация по време на заседанието на Съвета на държавните ръководители от Общността на независимите държави (ОНД) в Казахстан, цитиран от ИТАР-ТАСС, РИА “Новости” и др. електронни медии.

В изказването си Владимир Путин отбеляза напредъка в съгласуването на действията за борба с групировката “Ислямска държава” в Сирия и на установените контакти със страните от Близкия изток. Руският президент и върховен главнокомандващ изтъкна, че Русия неизменно призовава за възможно най-широка коалиция за борба с екстремистите и терористите и преговаря със Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, с Египет, Йордания, Израел и други страни.

“Опитваме се да постигнем взаимодействие със САЩ и Турция”, каза още Владимир Путин. Президентът коментира и темата за присъствието на голям брой граждани на Русия и други държави от ОНД в редиците на терористите от “Ислямска държава”. По думите на Путин, според различни източници, в редовете на “Ислямска държава” се сражават между 5000 и 7000 граждани на Русия и другите страни от ОНД. “Не можем да допуснем тези хора да използват добития в Сирия опит впоследствие у дома”, подчерта Владимир Путин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.