Разстреляли Семко Семков с 5 куршума

Най-вероятно убитият тази нощ ботевградски бизнесмен Семко Семков е бил следен, а покушението грижливо подготвяно. Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни, съобщи botevgrad.com. Освен това е бил избран момент, когато Семков е бил сам в къщата си, а жена му и децата – на море. Междувременно БТА съобщи, че 41-годишният бизнесмен е бил застрелян с 5 куршума.

По данни от Търговския регистър Семко Семков се е занимавал с
дърводобив, транспорт и строителство. Той притежавал или е имал участие в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това е участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд, както и в управата на футболен клуб “Балкан”- Ботевград.

В ботевградските медии са публикувани снимки на Семков с футболната легенда Христо Стоичков. И двамата са приятели с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Бизнесменът не е бил чужд и на участие в политиката. През 1999 г. Семков е избран за кметски наместник на село Гурково. Медийни публикации свързват възхода му с управлението на ГЕРБ. По това време Семков печели концесия за 15 години на ловното поле и горите над Литаково. Според местните хора Семков се е държал като местен феодал в Литаково и дори табелата на Литаково била задраскана и върху нея написано „Семково“, пише електронното издание на “Труд”. В редица медии се появиха ловни снимки на Семков и Христо Стоичков.

Снимка: botevgrad.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.