Полицаят прегазил бебе на тротоар е бил пиян и дрогиран

Граничният полицай Костадин Стоянов, който с колата си премаза детска количка на тротоар в с. Крушевец и причини смъртта на бебето в нея на 10 септември миналата година, е употребил алкохол и канабис пради това. Това става ясно от обвинителния акт, който Окръжната прокуратура в Бургас внесе в Окръжен съд – Бургас.

Прокуратурата обвинява Костадин Стоянов, че с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детската количка Красимира.

Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените химически, токсикохимична и биологична експертизи.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението, направени за са 4 съдебно-медицински, 2 химически, биологична и физико-химична експертизи за установяване на причините за смъртта на 11 месечното дете.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай. Костадин Стоянов към момента е с мярка за неотклонение „Домашен арест”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.