Седмата присъда на рецидивиста Здравков е 30 г. затвор

Окръжният съд във Велико Търново призна за виновен 40-годишният рецидивист Илиян Здравков, ограбил и убил 23-годишната студентка Вероника Здравкова на 28 февруари тази година и го осъди на 30 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. Уважени са гражданските искове, предявени от родителите на Вероника Здравкова, общо в размер на 200 000 лв. Процесът бе гледан по съкратената процедура тъй като Здравков се призна за виновен и направи пълни самопризнания. Поради което и отърва максималното наказания по българските закони – доживотна присъда без право на замяна.

Това е седмата присъда на Здравков. Той има зад гърба си шест влезли в сила присъди и е прекарал 15 години от живота си зад решетките. Излязъл от затвора през януари, а през февруари – по времете, когато е извършил убийството – вече е бил издирван, за да се приведе в изпълнение поредната му присъда.

Илиян Здравков, ограбил и убил Вероника, докато чакал влак на гарата във Велико Търново. След като захвърлил тялото в река Янтра, той се качил на влака и на гарата в Горна Оряховица направил опит да изтегли пари с дебитната карта на своята жертва. Видеокамери на банкомата и гарата са заснели Здравков, след което той е издирен и е арестуван.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.