Тодор Попов: “Отгоре” уверяват, че ще разкрият кой уби Татяна Стоянова

Силно се надявам и имам уверенията от хора от най-висшите етажи на изпълнителната власт, че разследването на убийството на Татяна Стоянова ще бъде доведено до успешен край, най-малкото защото тези изроди заслужават да получат някакво възмездие. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, видимо визирайки казаното от премиера Борисов в неделя, че до 7 дни ще бъдат разкрити извършителите на четирите показни убийства от началото на януари.

Тодор Попов свика пресконференция, за да информира медиите за хода на разследването на показното убийство на началника на кабинета му Татяна Стоянова. Тя бе убита преди седмица с пет куршума пред дома си, минути след като паркирала джипа си в своя гараж.

След разстрела на Стоянова пазарджишките депутати Атанас Атанасов (РБ) и Димитър Димитров (БСП-Лява България), както и местния общински съветник Румен Петков, а също така и Татяна Дончева свързаха показното убийство с работата на Стоянова в кметството и с управлението на града от Тодор Попов. Атанасов заяви, че Пазарджик се управлява тоталитарно и че лично той е внесъл в прокуратурата сигнал за корупционни схеми. Дончева отиде по-нататък и коментира, че Пазардиж се управлява от Делян Пеевски чрез Тодор Попов, а показното убийство на Стоянова е разчистване на сметки. Румен Петков пък нарече Стоянова “преторианецът на Попов” и окачестви разстрела й като “кърваво писмо до кмета Тодор Попов”. Попов и бивш наемател на заведение в общинския парк “Острова” говориха пред местната кабелна телевизия “Телекабел” за нарушения при търговете за продажба и отдаване под наем на общинска собственост. Цитирани бяха служители в едно от заведенията, които казали, че дневният оборот от двете най-големи кафенета на “Острова” всяка вечер се носели на ръка на Татяна Стоянова. Общинският съветник Румен Петков каза в интервю за “Телекабел”, че Татяна Стоянова е оказвала груб натиск върху общински съветници, които гласували против внесени от кмета предложения за разпореждане с общинска собственост, като по неговите думи над 50 подобни решения са отменени от административни съдилища, вкл. и от ВАС. Освен това Попов обвини кмета, че незаконно задържал с години депозитите на лица и фирми, участвали в общински търгове. Самият общински съветник в момента съди кметството за невърнат депозит от 90 000 лева.

След като преди седмица кметът Тодор Попов категорично отрече убийството на началничката на кабинета му да има нещо общо с работата й, той коментира част от тези твърдение и на днешната си пресконференция.

“Като слушах последната една седмица това, което се коментира и написа за убийството на Татяна Стоянова, искрено се потресох. Никога не съм си представял, че в сърцата и душите на хората може да бъде стаена толкова много омраза и толкова много ненавист към някои и към нещо, но явно такива са хората”, заяви Тодор Попов. Градоначалникът призова медиите да бъдат малко по-смирени и да внимават с коментарите си, когато става въпрос за паметта на един човек, но иначе той лично вече бил свикнал с “простотиите” по свой адрес. По думите на Тодор Попов, през последните 15 години те не са спирали и на него отдавна не му пука, но нека медиите “все пак да имат малко срам от паметта на това момиче и да бъдат малко по-смирени, да си помислят, ако бяха на мястото на нейните родители, как биха се почувствали”.

“Не може в такъв момент да проявяваш такава агресия. Убито е едно дете. Татяна ми беше като дете, бе, хора. От 19-годишна с нея се познаваме и работим. Аз съм си сложил главата в торбата отдавна, като знам с какво се занимавам, какви са рисковете, не съм наивен човек, че всички ме обичат. Има и такива, които ме мразят и в червата. И то за какво?! Но това, което се случи, е необяснимо, честно ви казвам. Аз не съм си мислил, че такова чудо може да се случи в Пазарджик. Тук, в нашия град, последните 10 години и коли не крадяха, битова престъпност нямаше”, изтъкна още Тодор Попов. Попитан има ли охрана, Попов отговори: “Нямам никаква охрана. Стига да се спекулира с това. Ако някой иска да трепе някой, кой ще го спаси. Аз пътувам много, спя на различни места и там ще помисля, за собствено успокоение нещо да предприема. Не смятам да ползвам лична охрана. Освен това не съм давал поводи, не съм се чувствал застрашен”.

“Край! Приключваме я тази тема! Няма незаменими хора, има неповторими! Това е положението! Животът продължава! И искам да ви помоля и вас да сме малко по-спокойни”, допълни Тодор Попов. Кметът на Пазарджик съобщи още, че функциите на Татяна Стоянова са разпределени между други хора от общината, а занапред за връзките с медиите ще отговаря Ива Забуртова.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Евентуално разследване и за г-н Кмета няма ли да има?
    Нима той е тоталния и недосегаем олигарх и това е поредния път когато ще му се размине?

Leave a Reply

Your email address will not be published.