Още няма заподозрени за разстрела на Семко Семков

За момента няма заподозряни за убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков, разстрелян вчера с четири (според други информации – с пет) куршума пред дома си в Ботевград, съобщи Нова ТВ. Разследващите работят основно по две версии – лични врагове или неуредени бизнес отношения. Разпитвани са хора от близкото му обкръжение, както и негови бизнеспартньори. От техните показания става ясно, че Семков не е бил заплашван и не се е оплаквал от проблеми.

„Изключително качествен човек. Ходеше без охрана и без оръжие. Никакво притеснение не усетих в гласа му. Последният път, когато се чухме, говорихме за лов”, обясни за „Здравей, България” бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е и близък приятел на Семков. Политикът познава Семков и ловува с него от 15 години.

От репортажа на Нова ТВ стана ясно, че хората в Ботевград описват Семков като добър човек, но отказват да коментират повече за бизнеса му. Вече бе обявено, че спорес Търговския регистър Семков е управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково.

Фирми на убития Семков изсичат горите в Лютаково, съобщи по Нова ТВ математикът проф. Михаил Константинов. Той показа снимки от село Лютаково, на които се виждат последиците от поголовната сеч в района. Кадрите са от края на миналата година, както и от 2014-та.

По думите му, тук са извършени две прокурорски проверки, а в момента е пуснат сигнал за трета проверка. В района работят две фирми, една от които на застреляния ботевградски бизнесмен Семко Семков, а другата – на зет му.

По думите на проф. Константинов „всички играят заедно”. „В едно място, където се сече безобразно, е намесен кмета, общинските съветници, полицията, горското стопанство, прокуратурата, и естествено честните бизнесмени, които извършват самата сеч”, обясни математикът.

„Става въпрос за много пари. Купува се политическо влияние по места. С част от парите се купуват ромските гласове”, твърди проф. Константинов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.