Лошото време създаде проблеми и на БДЖ

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина, днес, 25.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци: преустановено е движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, поради наводнен железен път, прекъснато е движението и в междугарието Димитровград – Хасково, поради наводнен железен път и изнесена баластова призма.
Създадена е организация за транспортиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по железния път.

Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец – Плачковци. Там, вследствие на падналия мокър сняг, е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на Поделение „Електроразпределение“ към НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета за осигуряване на габарит.

Проблемен остава и жп участъка Цветино – Велинград, където има паднали дървета върху железния път. Аварийни екипи на НКЖИ работят по жп трасето и възстановяване на движението.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.