Без ток са 33 000 абонати на ЧЕЗ около София, Самоков, Троян

В събота по обед без ток са около 33 000 домакинства – абонати на ЧЕЗ в селата около София, както и в районите на Самоков и Троян. От пресцентъра на ЕРП-то съобщиха, че падналият първи сняг е съборил много дървета върху съоръжения на ЧЕЗ, като най-засегнати от повредите са общините Троян и Самоков, както и южната част на София, в полите на Витоша.

В района на София са изключени 6 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 12 000 абоната в Панчаревро, Лозен, Симеоново, Драгалевци, Бояна, в.з.Малинова долина, Бистрица. Герман, Кокаляне и Долни Пасарел. Тук за отстраняване на повредите работят 9 аварийни екипа.

В Община Троян са прекъснати 5 въздушни електропроводни линии, 6 аварийни екипа работят отстраняване на повредите, а без електрозахранване в момента са 14 000 абонати.

В Община Самоков са прекъснати 2 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 7 100 абоната. По локализирането и отстраняването на авариите работят 3 аварийни екипа.

“За по-бързо локализиране на авариите и възстановяване на нормалното електрозахранване на клиентите на ЧЕЗ, са сформирани 40 допълнителни аварийни групи. Осигурена е и необходимата високопроходима техника и специализирани автомобили. Ако се наложи ще бъдат сформирани още допълнителни групи с цел бързо възстановяване на електрозахранването“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България, цитиран от “Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.