Аварира локомотивът на бързия влак от София за Пловдив

Аварирал е електрическият локомотив, теглещ бързия влак № 1621 от София за Пловдив. Композицията, в която има около 135 пътника, е спряла между гарите Елин Пелин и Вакарел. От съобщение на сайта на БДЖ-Пътнически превози става ясно, че около 9 ч. тази сутрин е бил забелязан дим в машинното отделение на локомотива, поради което машинистите са спрели и са започнали да действат с наличните пожарогасителни средства. От София ще бъде осигурен друг електрически локомотив, с който влакът да продължи своето пътуване до крайната дестинация.

От БДЖ са категорични, че извънредното спиране по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал.

Това не е първият подобен инцидент с локомотив на БДЖ през тази година и причината е, че машините са на възраст между 25 и 35 години и вече са пределно амортизирани. А между гарите Елин Пелин и Вакарел се намира най-стръмното и дълго изкачване в българската жп-мрежа и там локомотивите работят на пълна мощност.

Междувременно зрителка на Нова ТВ, пътуваща във влака с авариралия локомотив, се обади по телефона в студиото и съобщи повече подробности за инцидента.

“От локомотива излиза гъст дим. Никой не дава информация какво следва. Намираме се в дере, стъпалата са високи, под нас има само камъни, които ще ни изсипят в дерето, ако трябва да слизаме”, каза жената.

(Снимка: Архив)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.