Зимни неволи за пътниците на БДЖ

Около 09.15 ч. във входните стелки на гара Стряма са дерайлирали локомотивът и двата вагона от състава на пътнически влак № 30111 от София за Карлово. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.
Във влака са пътували 15 човека, които незабавно са били изведени от вагоните с помощта на превозния персонал. За пътниците е осигурен превоз с автобус.
В момента движението на влаковете в участъка Копривщица – Стряма е спряно. За пътниците от преминаващите в участъка влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.
По-рано днес пътуващите във влака от Бургас за София престояха три часа, блокирани около гара Септември заради затварянето на пътя Белово-Юндола, откъдето преминава и жп линията, съобщи радио „Фокус“ – Пазарджик. Пътят е затворен от паднали дървета след обилния снеговалеж през нощта. Малко след 10 часа бе съобщено, че влакът е потеглил за София.

По-късно днес две свлачища спряха движението на влакове в Благоевградско.

Земна маса се е свлякла върху релсите между Симитли и Благоевград, непосредствено преди гара Железница. Малко след това по трасето минал сутрешният влак от Кулата за София. Тежката композиция не успяла да спре навреме и локомотивът се ударил в него. При инцидента няма пострадали пътници. Всички те са извозени с автобуси до Благоевград, предаде “Фокус”. Работи се по отстраняване на свлачището. Движението на влаковете се очаква да бъде възстановено по-късно следобяд. Свлачище е затворило и железопътният път между Кочериново и Благоевград, съобщиха още от БДЖ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.