Лодка със стотици имигранти потъна до Либия

Има опасения, че стотици имигранти в опит да преминат Средиземно море, за да се доберат до Европа, са се удавили, след като препълнена рибарска лодка се е преобърнала край Либия. Информацията се съобщава от Бреговата охрана на Италия.

Лодката изпратила сигнал за помощ, но вече била преобърната след пристигането на първия спасителен кораб. Около 100 оцелели са извадени от водата. Продължава издирването на другите имигранти.

Говорител на Международната организация по миграция каза, че лодка със стотици имигранти се е преобърнала и че 100 до момента са спасени. В нея е имало около 600 имигранти. Инцидентът е станал на около 40 километра северно от Зуарах в Либия.

Капитан Донал Галахър от ирландските ВМС обяви, че 150 имигранти са забелязани във водата и че няколко кораба са изпратени на мястото на инцидента.

Италиански хеликоптер пък спуска спасителни лодки.

По- ­късно от Бреговата охрана на Италия информираха, че са открити 25 тела, а 400 имигранти са спасени.

Вчера от Международната организация по миграция обявиха, че повече от 2 хиляди имигранти са загинали в Средиземно море тази година при опит да потърсят по­- добър живот в Европа. За същия период през изминалата година са загинали 1 607.

До момента са спасени 188 хиляди имигранти в Средиземно море.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.