Киев: Престрелката в Славянск е провокация от страна на Русия

Службата за сигурност на Украйна определи снощната престрелка в източния украински град Славянск като „цинична провокация от страна на въоръжени правонарушители, които тероризират местното население”, гласи прессъобщение на службата, цитирано от украински медии. – „В резултат на инсценировка на външно нападение на контролно-пропускателен пункт и стрелба е загинал един човек”, гласи съобщението.
От министерството на вътрешните работи на Украйна допълват, че в нощта на 19 срещу 20 април органите на вътрешните сили не са провеждали никакви силови операции в Донецката област и по-определено в град Славянск.
“В същото време не може да не ни направи впечатление скоростта, с която на мястото на престрелката се появиха екипи на руските телевизионни канали. Първоизточниците на информацията са медии, контролирани от Дмитрий Киселев, обявен за персона нон грата в ЕС, САЩ и Канада”, се казва в изявлението.
Главното управление на МВР на Украйна в Донецката област потвърди смъртта на трима души в резултат на нападение срещу контролно-пропускателен пункт в околностите на Славянск.
Движението „Десен сектор” отрече твърденията, че има връзка със снощната престрелка в Славянск, в резултат на която имаше жертви, предаде УНИАН.
„Руските сили за сигурност (ФСБ) опитват да компрометират „Десен сектор” в очите на гражданите на Украйна и целия свят, като произвеждат клевети”, заявиха от украинската партия.
„Информацията, разпространена от руските медии, че представител на „Десен сектор” е участвал в нападението в Славянск, е провокация, и показва, че ситуацията в Украйна не се поддава на контрол”, коментира Виктория Сюмар, заместник-секретар на украинския Съвет за сигурност.
По-рано министерството на външните работи в Москва обвини „Десен сектор” че е взел участие в престрелката и е нарушил великденското примирие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.