Десетки загинали при сражения в Източна Украйна

Ден преди президентските избори в Украйна от страната продължават да пристигат съобщения за сблъсъци между правителствените части, участващи в продължаващата антитерористична операция и представители на сепаратистите в самопровъзгласилите се Луганска и Донецка република.

Украински електронни медии съобщиха, че 20 души са загинали, след като 500 бунтовници атакували правителствени части в Източна Украйна. Уточнява се, че става дума за сражение, след като била нападната втоколона на правителствената армия в района на Луганск. По непотвърдена информация всички загинали са сепаратисти.

Версиите на страните, участвали в сражението, са различни. Говорител на опълченците в самообявилата се Луганска република заяви, че правителствените сили обкръжили местни опълченци и по време на преговорите открили огън.

В друга информация се казва, че са убити седем души от Луганската армия, а други 16 били ранени. По думите на говорителя на сепаратистите, 30 правителствени войници решили да сложат оръжие и да преминат “на страната на народа”.

На практика информациите за сражения и загинали от двете страни, потвърждават казаното вчера от президента на Русия Владимир Путин и от началника на руския Генщаб, че в Украйна вече има гражданска война.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.