Гергов: При Станишев имаше ред в БСП, а и сегашният сценарий е негов

Подалият оставка доскорошен шеф на пловдивската организация на БСП Георги Гергов призова хората в партията да отидат на конгрес и „да не го усукват по килифаревски, а да се държат мъжкарски”, „без мишкарстване и прегрупиране”.

„При Станишев имаше ред и дисциплина в партията и имаше яснота. На Доган са кръговете, ама май и при нас ги има”, заяви Гергов пред bTv. Според него нищо, от случилото се през последните 25 години, не е случайно, но фактът е, че за хората тези години са пропиляни.

Помолен да коментира оставката си, Гергов отговори: „Преценявам, че това е начинът, по който трябва да се постъпи, призовах и другите лидери (на партийни структури по места)”. По думите му манипулацията в редиците на социалистическата партия е генерална, но никой не разсъждава по тази тема.

„Трябва да станем малка бутикова партия – мечта на стари лидери, така ли”, попита риторично Гергов. По думите му БСП да спечели в Пловдив било равно на това да се обърне течението на Марица.

В средата на ноември Гергов коментира в интервю за столичен всекидневник, че всичко това, което става в БСП, е сценарий на Станишев, който след поредната загуба излиза с ореолче на главата, а всички останали са виновни.

Тогава Гергов заяви още, че БСП е трябвало да влезе в правителството на Бойко Борисов, а не да крие главата си под юргана и прогнозира, че сега от дупките си ще изпълзят старите мушмороци от прехода и ще настроят и Бойко Борисов, и цялото дясно срещу БСП.

“Ние ще бъдем виновни за всичко. Ако бяхме във властта, нямаше да ни обвиняват кое как е било. Щяхме да загърбим този резил с Орешарски и щяхме да вървим напред, да си възстановим организациите, да се наместим в обществените процеси на страната. Дори и малко хляб да ни дадат, беше достатъчно, но щеше да бъде полезно за държавата”, коментира преди две седмици Георги Гергов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.