Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт

Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев напусна парламентарната група на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО, съобщи самият той в предаването „ДикOFF” по Нова ТВ. Енчев обясни, че има дълбоки ценностни и идейни различия с хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и подписа в студиото на „ДикOFF” заявлението за напускането си.

„Проблемът на нашата парламентарна група е фундаментален. Той започна в момента, в който ръководството на парламентарната група и всички депутати без мен решиха да подкрепят правителството на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Това се нарича политическа подмяна”, коментира Велизар Енчев. По думите му Ратриотичният фронт е демонстрирал лицемерие като много други партии, които в последните 25 години говорят едно, а когато влязат в парламента правят точно обратното?

Моята парламентарна група изцяло поляга на килимчето на Реформаторския блок и ГЕРБ, допълни Енчев, който гласува против избирането на Бойко Борисов за премиер.

По-късно съпредседателят на ПФ Валери Симеонов коментира, че с напускането си Велизар Енчев е спестил на ръководството на коалицията и на ПГ необходимостта да бъде изключен заради неколегиално поведение и несъобразяване с коалиционната политика – нещо, за което вече му е било наложено наказание.

Велизар Енчев става четвъртият независим депутат в този парламент, след Анна Баракова от БДЦ и двамата депутати, изключени от ПГ на ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.