Р. Петков: МВР все така подслушва хората около Първанов и АБВ

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ активист на движението АБВ Румен Петков твърди, че МВР продължава да подслушва политици. Или поне – Георги Първанов и участниците в проекта АБВ. В интервю за Нова телевизия Румен Петков се аргументира с публикация в електронното издание на вестник, издаван от депутата от ДПС Делян Пеевски, в която публикация се цитирало дословно изказване от събрание на АБВ.
От IP адреси на правителството, по-точно – на Министерски съвет – са атакувани личните пощи на хора, които са декларирали симпатии по интернет към АБВ, съобщи още Румен Петков. Той призна, че не може да каже за колко човека става дума, но пък изтъкна, че ако нещата не бъдат проверени, то Орешарски може да стане „първият министър-председател в историята на прехода, който е допуснал по такъв непочтен начин да бъде използван инструментариума на Министерски съвет”.

„Някой друг е влизал в моята поща, на нашите симпатизанти. Това е напълно достатъчно да е ясно какви инструменти се използват срещу АБВ. Ако не знае, че ни послушват, че ни мачкат, че мачкат кметове – това, което стана с Перник, Попово, заради нищожните пари, които са получили на фона на другите, ако министър-председателят не ги знае, значи не е за там”, каза Румен Петков.
Бившият депутат от левицата коментира и „самоизключването” на Георги Първанов и други активисти на АБВ, гласувано от Националния съвет на БСП.

“Да не бъркаме “Позитано” 20 с БСП”, апелира още Румен Петков. След което припомни, че за неговото и на останалите от АБВ „самоизключване” са гласували малко над 80 от общо 181 члена на Националния съвет на БСП. Според Петков голяма част от членовете на ръководството на БДР са били в коридора, други – в залата, без да гласуват. Следователно ставало въпрос за бламиране на председателя на БСП Сергей Станишев.
Не мисля, че това е добро за БСП, каза Румен Петков и допълни, че АБВ дава шанс на разочарованата част от (електората на) БСП да гласува.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.