Вигенин: От премиера не зависеше нищо, Станишев и Доган бяха като регенти

„При правителството на Бойко Борисов всичко в държавата се случваше по волята на премиера. Сега се създаде впечатлението, че нищо не зависи от премиера. Премиерът Орешарски не можа, не пожела или не му бе дадена възможност да се превърне в лицето на това управление, а волю-неволю лидерите на двете партии играеха ролята на регенти”. Това коментира бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин пред актива на столичната организация на БСП. Според Вигенин коалицията между БСП и ДПС се е пропуквала редовно, а социалистическата партия била тази, която плащала плащала цената за коалиционното правителство. По думите на Вигенин, БСП като партия се е самонеглижирала, акцентирайки върху упражняването на властта, докато ДПС използвали властта, за да засилят партията си.

Вигенин обяви, че според него служебното правителство с премиер Георги Близнашки изпълнява личните, реваншистки амбиции на президента Плевнелиев.

„Това е правителство на реванша. Това е реваншът на президента Плевнелиев, това е и реваншът на т. нар. граждански протест, за който винаги сме знаели, че е политически и това се доказва сега с масовото участие на участници в протеста във властта. Това правителство идва с големи амбиции, това са личните амбиции на президента. Чие е това правителство, обаче? Това е правителство, одобрено от ГЕРБ”, заяви Кристиан Вигенин. Според него няма съмнение, че ролята на кабинета “Близнашки” е да подготви почвата за второто управление на ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.