Кънев: С назначението на Бинев направихме прекален компромис

„Въпросът с назначаването на Слави Бинев вероятно за нас е най-труден. Подкрепяйки, ние правим пореден много тежък компромис, който този път може би е прекален”. Това коментира по Нова ТВ съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. Той уточни, че реформаторите не са знаели предварително кой точно е предложен за шеф на комисията по култура, а са знаели само, че тази комисия ще бъде предложена на Патриотичния фронт.Според Радан Кънев назначаването на Слави Бинев начело на Комисията по култура е проблем по две причини – заради това, че голяма част от хората, които се занимават с култура в България, го свързват със заведението “БИАД”, както и заради едно нахлуване на Бинев в БНТ, за да иска обяснение защо не са отразили негова акция.

По думите на Радан Кънев в случая с Бинев опираме до проблема има ли държавна културна политика, тъй като ако има е щяло да бъде поставен друг човек, който да е по-компетентен. “Тъй като няма такъв, там се поставя човек, чийто амбиции трябва да бъдат удовлетворени. Така е много често и със социалните комисии и институции”, каза Кънев.

„Смятам, че това, което извършихме, е много голямо отстъпление. Но въпреки това не трябва да има поголовна сеч между политически сили”, добави Радан Кънев, като заяви, че така се дава шанс на Бинев да опровергава обвиненията срещу себе си.

Скандалът с избора на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура коментира по телефона и режисьорът Александър Морфов. Според него целта на управляващите е да унищожат интелигенцията, а на Бойко Борисов – да унищожи своите опоненти.

По думите на Морфов, всички управляващи са в негласно обединение за унищожаване, геноцид върху собствената си държава, те нямат нужда от култура и смятат, че тя е противопоказна за българите.

“Бедният и нещастен човек се манипулира по-лесно. Управляващата политическа класа иска да доведе българина до любимия им елемент за гласуване – да е достатъчно с кебапчета и чалга да се гласува и избира. Те извършват тенденциозно унищожаване на българската култура, образованието и самочувствието и достойнството на българина”, допълни Морфов.

„Назначаването на Бинев в Комисията за култура не е проблем, защото култура в България вече няма. В Комисията са и Хюсеин Хафъзов, Михаил Миков, Лъчезар Иванов, така че Слави Бинев да ѝ е шеф не е единственият проблем. В културната комисия има 5 доктори, и това е намек, че културата има нужда от лекуване. Единственият човек, който има нещо общо с културата в тази комисия, е Стефан Данаилов”, допълни Венци Мицов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.