Пиян шофьор преби полицай

Пиян шофьор преби полицай, който искаше да му напише акт, и дори се опита да избяга след това. Всичко завърши с арест за нападателя, а полицаят – в ортопедията. Дотам се стигна, след като нередовният водач бил спрян за проверка. Оказало се, че на всичкото отгоре е и с изтекъл срока на книжката, както и без „Гражданска отговорност”. Шофьорът отказал и да духне в дрегера. Оттам нарушителят бил отведен в участъка, където му написали акт. Шофьорът обаче решил да си тръгне без позволение. Поискал уж да отиде до тоалетната и докато младши инспектор Венцислав Георгиев повика колегите си да ескортират нарушителя до там, пияният се промушил зад гърба му и с един удар го повалил на земята.

В последвалата гонка шофьорът отново бил хванат и върнат в полицейското управление.

Инспекторът пък бил закаран в травматологията на местната болница, където медиците установили, че на левия му крак са скъсани мускули и ще се наложи, според ортопеда д-р Валентин Николов, да се лекува месец и половина.

По думите на началника на Пътна полиция, това не е прецедент, а и занапред се очаква да има такива произшествия.

Оказва се и че 34-годишният шофьор се е провинил не за първи път. Вече е бил съден за това, че е шофирал пиян. Този път към това ще бъде обвинен и за нападение над длъжностно лице.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.