Съдия Румяна Ченалова е арестувана от полицията

Съдията от СГС Румяна Ченалова, която вчера бе обявена за общодържавно издирване, е открита и арестувана от полицията. Тя ще остане в ареста за 72 часа, засега.

“На 14 април 2015 г. късно вечерта Румяна Ченалова е задържана с прокурорско постановление до 72 часа. Обвиненията към нея са за длъжностно и документно престъпления (чл. 282 и чл. 311 от НК)”, се казва в съобщение на пресцентъра на прокуратурата. Държавното обвинение ще поиска постоянното задържане под стража на съдия Ченалова. Tя бе обявена за общонационално издирване, защото не се яви на разпит и не е била открита на адресите й в София и в Стара Загора.

Съдия Румяна Ченалова не се е укривала от властите и вчера е била в София. Това заяви нейният брат и защитник – адвокат Станимир Ченалов, в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ. Защитникът обаче призна, че не знае дали Румяна Ченалова сама се е предала, или е била задържана – той самият имал информация колкото и медиите.

Адвокат Ченалов добави, че не знае дали на клентката му са били повдигнати обвинения и какви, но обясни, че и да разбере обвиненията, няма право да ги оповести, тъй като това прави прокуратурата. Според защитника правата на Ченалова са нарушени, щом властите не са се съобразили с неговите и нейни молби за насрочване на други дати за разпита й, а са я обявили за издирване.

Като брат ѝ вярвам на 100%, като адвокат – не мога да коментирам, преди да видя документите, каза още Станимир Ченалов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.