Таксиметров шофьор, бившо ченге, нападна и удари полицай

Таксиметровият шофьор Борис Симеонов Тасев е задържан за 24 часа, след като снощи нападнал и ударил полицай на паркинга пред Студентски дом, в непосредствена близост до Народното събрание.

Тасев се подразнил от неколкократните забележки на униформения служител на КАТ, че е спрял на забранено място и трябва да премести таксито си. При завързалия се спор шофьорът излязъл от колата и ударил полицая в гърдите. Пристигналите на място патрули са арестували водача на таксито. 36-годишният служител на МВР е откаран в болница.

Арестуваният таксиметров шофьор Борис Тасев е бивш полицай. Той е работил в Първо РУП до средата на 90-те години. Съден е за убийство.

Днес от държавното обвинение съобщиха, че под надзора на Софийската районна прокуратура органите на СДВР/Първо РПУ са започнали бързо производство срещу 46 – годишния Борис Тасев за това, че около 21.00 ч. на 21.10.2015 г. в гр. София, в района на ул. „Цар Иван Шишман”, в близост до сградата на Народното събрание, чрез нанасяне на удар в гърдите, умишлено е причинил на полицейски орган при изпълнение на службата му (В.Х. – младши автоконтрольор от СДВР/Пътна полиция) лека телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал.2, т.4 от НК, предвиждащо наказание до 3 години лишаване от свобода.

Законният срок за провеждане на разследването по бързото производство е 7-дневен.

Предстои докладване на материалите в СРП за преценка относно повдигането на обвинение и по-нататъшния ход на делото. На този етап Тасев е задържан по реда на Закона за МВР за срок от 24 часа.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Защо никой не казва, че таксиметровия шофьор шофира таксиметров автомобил на лизинговата фирма ОК СУПЕРТРАНС ?! Докога ще толерират тази фирма и колко ли пари плаща Изп. Директор Лазаров за да има “Данък спокойствие” от страна на ДАИ, Полиция, Прокуратура и т.н. и “Данък Комфорт” на всички медии за да не цитират името на офшорната фирма “Окей Супертранс” в подобни инциденти и злополуки?! Нека си припомним за пияният таксиметров шофьор Михаил Куртев от Окей Супертранс, който помете 11 души и уби жена и дете на спирката на бул. “Цариградско шосе” ! Под стикерите на коя фирма превозвач мислите шофираше, като такси и таксиметровия шофьор Ангел Николов, който според полицията пребил, ограбил и изнасилил момиче в столичния кв. “Княжево”, а впоследствие откраднал и телефона й. При проверката станало ясно, че той има 3 присъди за притежание на наркотици и хулиганство. Има и десетки регистрации в МВР за притежание на дрога, съпротива на полиция и грабежи. Той работи за фирмата “О’ Кей Супертранс”. От компанията отказвали коментар!? Полицията е установила, че през въпросната вечер Ангел Николов е шофирал под въздействието на алкохол. На 09.01.2012г. 35-годишният таксиметров шофьор П.Ц. от Ботевград е задържан за побой и грабеж на клиент. П.Ц. от Ботевград бил задържан и преди за отвличане, обсебване, грабежи и кражби, и бил осъждан неведнъж. С автомобил на коя ли фирма превозвач е превозвал въпросния таксиметров шофьор? Да изреждам ли още? Така ще бъде и занапред, докато парите са над всичко и за лизинговата фирма “О’ Кей Супертранс” е важно да си вземат 1200 лева на месец лизинг от автомобил, отколкото да правят подбор на шофьорите, които работят с договор за франчайз за своя сметка от името на превозвач. Къде са “Измекярите на ефира” да правят скрити камери и платени и нагласени репортажи срещу заплащане, за да очернят и подпомогнат “затварянето” на една или друга конкурентна фирма в таксиметровия бранш и да “разчистят” пазара за тези капиталисти с големите пари и влияние?!?! Къде спят ДАНС, МВР, Прокуратура, Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация“ (ДАИ), Икономическа полиция и всички други държавни органи, които имат отношение към таксиметровия бранш и не влезнат в офисите на въпросната фирма? Защо не разследват капитала, собствеността и имуществото на фирмата и в частност на акционерите и? Защо не отнемат лиценза на въпросната фирма? Защо никой не си върши работата в тази държава и отново парите, корупцията и т.н. са по-важни от човешкия живот? WELCOME in Bulgaristan!!! Гласувайте пак за тях!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.