Прокуратурата задържа автокрадец часове, след като съд го пусна от ареста

На 27 август 2015 г. Софийската районна прокуратура задържа с постановление за арест до 72 часа Ярослав Димитров като съучастник по обвинение за вещно укривателство, съобщиха от прокуратурата. Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи – два мотоциклета марка „Ямаха” и един мотоциклет марка „Хонда”. При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната.

На 29 август 2015 г. СРП ще внесе искане в Районен съд – София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.

Любопитното е, че автокрадецът Ярослав Димитров – Яро, бе освободен от ареста с променена мярка за неотклонение тази сутрин. Състав на Софийския апелативен съд прецени, че няма доказателства, че той е извършил записаната с охранителна камера и излъчена по bTV нагла кражба на скъпа кола в столицата. Преди седмица кадрите предизвикаха скандал, а премиерът Бойко Борисов и силовият министър Румяна Бъчварова обявиха, че Яро е бил под домашен арест в момента на извършване на престъплението. По-късно стана ясно, че мярката на Димитров е изтекла. По думите на министър Бъчварова, обаче, срещу Димитров са издадени и три европейски заповеди за арест.

Днес в съда не бяха представени други доказателства за вината на автокрадеца, освен показанията на петима полицаи, които твърдят, че са познали на кадрите именно него. От двете експертизи на записа обаче става ясно, че той е с много лошо качество и не може да се твърди категорично кое е действащото лице.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.