Хор “Мадригал” с концерт в Берн

По случай Деня на славянската писменост и култура Посолството на Република България в Швейцария организира в Берн празничен концерт на софийския църковен хор “Мадригал” в църквата “Свети Петър и Павел”, разположена в самия център на стария град на Берн непосредственно до Кметството на града. Концертът беше открит от посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн, д-р Меглена Плугчиева и от главния свещеник на църквата, отец Кристоф Шулер. Камерният хор „Мадригал“ привества гостите с химна на Св. братя Кирил и Методий „Върви народе възродени“, след което изпълни православни български църковни песни.
Концертът посетиха представители на дипломатическия корпус, швейцарската общественост и българската общност, като всички бяха впечатлени от великолепните български гласове. Концертът в Берн е част от турнето на хора в Швейцария, който е по покана на швейцарката Силвия Василев от театър Бил. Освен в Берн, българският църковен хор „Мадригал“ са имали концерти в Тук и в Бил.
Сред гостите бяха още външният министър на кантон Берн, Томас Мозер, проф. Янис Какридис, завеждащ славянския факултет към университета на Берн и др.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.