Радан Кънев за РБ: Преяждаме с отговорности

Твърдението, че Реформаторският блок преяжда с власт е „долна и възмутителна опорна точка” и „нелепа клевета, която се разпространява по гьобелсов модел”. Това коментира в студиото на bTV Радан Кънев от Реформаторския блок.

Преди няколко дни лидерът в оставка на АБВ Георги Първанов заяви, че РБ е новото ДПС заради начина, по който преяжда с власт. Кънев обяви, че в диалог с политическото минало няма да влиза, но отговори на твърдението, тъй като то е тръгнало от Лютви Местан, който все още не се е превърнал в минало. Кънев припомни, че по време на тройната коалиция във ведомствата е имало по осем зам.-министри – всички представители на управляващите партии.

“Изолацията на БСП и ДПС от властта зависят от РБ. Благодарение на нас се вадят техните партийци от ключовите позиции. Реформаторите преяждат не с храна, а с отговорност. Отвсякъде имаме кризи, а реформаторите запълват дупките, във всяка сфера има ежедневна борба. Реформи за 3 месеца няма, особено при язви, копани с десетилетия”, каза Кънев.

Като основен недостатък Кънев посочи комуникацията. “От много работа министър Москов и министър Танев не могат да кажат какво са свършили и го правя аз”, посочи той.

Радан Кънев съобщи, че вече се подготвя доклад за предстоящо заседание на Националния съвет на Реформаторите относно „преяждането с власт”.

“Без общи усилия реформа не може да има. Общото усилие идва от Министерския съвет, минава през Народното събрание, а след това трябва да има и кадрови решения, които да реализират реформата”, заяви Кънев. За пример даде Атанас Атанасов и Цветан Цветанов за Закона за МВР, Делян Добрев и Мартин Димитров за поправките в Закона за енергетиката.

Радан Кънев посочи като основни агенти на опитите за дестабилизация на Реформаторския блок от една страна ДПС, а от друга – влиянието на “режима на господин Путин”. Кънев подчерта, че с АБВ се работи по-трудно заради левите им убеждения, но подчерта изрично, че там има много експерти и много умни хора.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.