Бареков даде два месеца на партиите да се откажат от субсидиите

 Давам срок до Нова година на политическите партии, за да се откажат от субсидиите си. Не е възмoжно аз да инвестирам последните си пари, а срещу нас да излязат крадливи партии със 100 милиона. Това заяви лидерът "България без цензура" Николай Бареков, след като откри офис на движението в столицата.

"Ще възбудя наказателно преследване срещу 4-те партии в парламента, защото те търгуват с влияние, гласувайки си субсидия, с която развиват антинародна дейност", каза още Бареков. Според лидера на движение "България без цензура", всички партии, които са заявили, че ще се откажат от субсидиите си, след това тихомълком са продължили да си ги гласуват и получават в парламента.

Бареков заяви, че ще продължи да прави разследвания за проверка на имуществото на партийните лидери, както и техните взаимовръзки с олигархията. "Вече сме тук. Стъпили сме стабилно в стoлицата. Това е третият ни офис в страната. Първият е във Варна, а вторият – в Пловдив, а този в Шумен е почти готов. В централата ни в София ще работят около 50 души, но тя ще се ползва от другите движения, с които си сътрудничим", уточни Бареков.

След тържественото освещаване, с което беше открита централата на движението, следва и митинг, който започва в 13 ч. пред централата на ГЕРБ. Пред централата на движението се събраха и активистите, които ще участват в него.

Бареков каза, че заедно ще обиколят София. Очаква се около хиляда души да ги подкрепят за шествието. Идеята е да кажат своите идеи и да вземат бързи и прозрачни решения. От "България без цензура" са готови и с решенията за действие срещу монополите. Според Бареков управлението на ГЕРБ е останало без ревизия, а въпросът "Кой?" е фундаментално важен при БСП и ДПС. "БСП и ДПС имаха шанса да направят социална и икономическа политика, но се провалиха с това. Искаме избори през май и ще издигнем най-добрите кандидатури", категоричен е лидерът на движение "България без цензура".

На освещаването стана ясно, че организационният секретар на СДС ще работи вече в движение "България без цензура".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.