Волен Сидеров: В ход е преврат, подпомаган от медиите

„В България се извършва преврат срещу държавността – законно избраното Народно събрание, правителството и обществения строй. Извършват го изгубилите изборите партии, като ДСБ, СДС, РЗС и други заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ, чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София". Това се посочва в декларация на партия „Атака”, която председателят й Волен Сидеров прочете от парламентарната трибуна. От нея става ясно, че липсата на мерки за сигурност около парламента била причината депутатите от партия „Атака" да не влязат вчера в Народното събрание.

Сидеров отправи и директни обвинения срещу редица медии, които според него подпомагат с работата си настоящия политически преврат.

„В помощ на превратаджиите работят, за огромно съжаление, основни национални медии, като държавната БНТ, на издръжката на данъкоплатците, частната bTV, Нова телевизия и Канал 3 най-вече. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и поощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана отвън. Поръчката идва и от чужди монополи и вериги от фирми, които изпомпват печалби години наред от българския народ", се посочва в декларацията на „Атака”.

Лидерът на „Атака” отправи и „дежурните” обвинения срещу МВР. По думите му, органите на МВР наблюдават безучастно вилнеещи в центъра на София хулигани всяка вечер от 13 дни насам, особено след 22.00 часа, когато абсолютно не са позволени всякакви събирания на открито и на нарушаване на обществения ред. „Тези хулигани извършват терористични действия. Нападат избирателно партийни централи, нанасят материални щети и застрашават здравето и живота на български граждани и не биват санкционирани за своите престъпления", заяви Сидеров пред депутатите в пленарната зала на парламента.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.