Цацаров иска имунитета на депутата от ДПС Щерьо Щерев

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в началото на следващата седмица ще поиска сваляне на имунитета на депутата от ДПС Щерьо Щерев. Причината за това е разследване за пране на пари и финансови престъпления, заяви Цацаров пред журналисти.

Припомняме, че на 10 юни главният прокурор внесе в парламента искането за снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Ангелов, на когото са повдигнати и предявени обвинения за участие в организирана престъпна група и за избегнато плащане на данъци за над 4 млн. лв.

В отговор на въпрос Цацаров информира, че до 15-20 дни в съда ще бъде внесен обвинителният акт по делото срещу Цветан Цветанов за отказа му да разпореди подслушване на бившия началник на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. По разследването срещу лидера на БСП Сергей Станишев за загубени секретни доклади Цацаров очаква доклада на Софийската градска прокуратура. Главният прокурор припомни, че това дело е внасяно четири пъти в съда, но било връщано за отстраняване на грешки. По думите на обвинител №1 надали прокуратурата не може да формулира едно предложение за налагане на глоба четири пъти, така, че ако това дело бъде върнато за пети път, ще трябва да си зададем много въпроси.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов ще обяви резултатите от експертизата на бюлетините от Костинброд на пресконференция днес, анонсира още Сотир Цацаров.

„По отношение на развитието на случая в Костинброд – да, експертизата е готова, днес на пресконференцията г-н Сарафов ще ви оповести окончателните резултати”, каза главният прокурор. – „Ако поне нещо добро е свършено в тази насока, това е примерът с местните избори във Варна, чиито бюлетини се печатат в печатницата на БНБ”, допълни Цацаров. Той бе категоричен, че на въпроса дали ще има нови избори трябва да отговорят политиците.

„Аз имам мнение като гражданин, но не мога да ви го кажа сега. Най-малкото не е редно да ви го казвам”, посочи пред медиите главният прокурор.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.