Слънчева есенна неделя

Времето ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. След студената сутрин, когато на места в низините и затворените котловини отново има слана, през деня температурите ще се повишат – максималните ще бъдат в интервала между 13° и 18°, в крайните югозападни райони – до 20°. В София – около 16°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 15° – 18°. Над планините ще бъде слънчево. По билата ще духа умерен северен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за октомври.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Слънчева есенна неделя

В неделя над страната ще преобладава слънчево време. Валежи не се очакват. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, а в източните райони – до умерен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°. В София – около 18°.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 20° – 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е от 18° по северното до 23° по южното крайбрежие.
Над планините – слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.