Расате и съпартийци окупираха заседателната зала на ЦИК

Представители на националистическата формация “Български национален съюз – нова демокрация” (БНС-НД) с лидер Боян Расате окупираха заседателната зала и един от работните кабинети на Централната избирателна комисия, съобщи Нова ТВ.

Представител на ЦИК обаче окачестви случилото се само като “опит за нахлуване”.

„Имало е опит за нахлуване в ЦИК. От Националната служба за охрана са ги локализирали и в момента са предприели действия за тяхното извеждане, за да може да бъде установена тяхната самоличност”, коментира един от говорителите на ЦИК – Александър Андреев, цитиран от “Фокус”. Колегата му по длъжност Цветозар Томов допълни, че ЦИК няма да се среща хора, които нарушават закона и не приема да се представят по този начин искания.

От Националната служба за охрана (НСО) съобщиха, че около 15.30 ч. 17 агресивно настроени мъже са нахлули в сградата на Народното събрание (бивш Партиен дом) през входа откъм пл. “Батенберг”, без да се съобразят с установения ред. Служителите на НСО са ги локализирали и в момента те се намират в една от стаите.

Окупаторите са обяснили действията си с решение на ЦИК да спре техен предизборен клип.

“Водим преговори с охраната на сградата на Народното събрание, защото те твърдят, че не трябва да сме там. Групата ни се раздели на две, дърпаха ни, но нямаме ранени наши хора. Ядосваме се, защото има двойни стандарти. На нас ни забраниха клип заради това, че в него имало дете с трибагреник. В същото време ДПС също има клип, в който има много деца с български знамена, а той се излъчва”. Това коментира пред агенция “ПИК” Боян Расате. Той допълни, че хората на ЦИК се заключили в една от залите, затова се наложило те да окупират друга зала, от която в момента се опитват да ги изгонят.

В момента достъпът до сградата на Народното събрание и ЦИК на пл. Батенберг е забранен от НСО.

На снимката: Расате и съпартийци

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.