Полицаи от СДВР са арестувани за изнудване

Прокуратурата проверява оръжейна фирма "Аркус"

Двама полицаи от СДВР и мъж от Перник са арестувани след оплакване за заплахи и изнудване, съобщиха от прокуратурата.

На 14 юли т.г. в ОД на МВР – гр. Перник се е явил Н. Н. от гр. Перник, който заявил, че е бил изнудван от 3 неизвестни лица, които му казали, че са изкупили негов паричен дълг в размер на 84 000 лева към друго лице от гр. Перник. Същите са отправили закани към Н., че ако не им предаде още същия ден сумата от 42 000 лева, представляваща половината от дълга, ще настъпят неблагоприятни събития за неговото здраве.

Районна прокуратура – Перник е образувала веднага досъдебно производство срещу неизвестни лица за изнудване. За нуждите на разследването Н. е предал наличната у него сума в размер на 200 лева. След като банкнотите са били описани по номинал и сериен номер, са били изготвени бутафорни пачки, които са поставени в торбичка.

След неколкократна смяна на мястото на предаването на парите, около 20.00 часа торбичката е била предадена от Н. на едно лице, което е било обезпечавано от още две лица, посочват от прокуратурата. След предаване на торбичката с парите се е пристъпило към задържане на трите лица.

Установено е, че това са: Кр. М. – полицай в Група „ООР” към 06 РУ – СДВР, И. Д. – полицай към „ПСО” – СДВР и Н. А. от гр. Перник.

В района на местопроизшествието са установени и иззети два автомобила, с които извършителите са се предвижвали на територията на гр. Перник. В лицата са намерени 2 броя служебни полицейски карти и 3 броя радиостанции, включени и работещи на честотата на ОД на МВР – гр. Перник.

Досъдебното производство е възложено на следствения отдел при ОП – Перник за продължаване на разследването. Мероприятията са извършени от служители на ОД на МВР – Перник, под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – гр. Перник.

Днес трите лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното изнудване и ще бъдат задържани до 72 часа от прокуратурата. Предстои внасяне на искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.