Левицата иска оставката на Найденов „за цялостно творчество”

Коалиция за България иска оставката на Мирослав Найденов за цялостно творчество, обяви народният представител Петър Курумбашев пред парламентарните репортери. Според депутата-социалист Мирослав Найденов е емблема на управлението на ГЕРБ и особено приближен на премиера още от времето, когато Бойко Борисов бе кмет на София.  Курумбашев иронично коментира, че „те бяха добри приятели в Столична община и развиха същите корупционни практики, но сега държавата им дава много по- големи възможности”. Депутатът напомни, че думата „калинки” дойде от Държавен фонд „Земеделие”, после „върна лентата” към уволнения шеф на Напоителни системи Георги Харизанов, като не пропусна да говори и за „нагласените търгове за дървопреработване и протестите на хората, които се занимават с дърводобив”, за да  завърши с това, което се случва с Корал, Несебър, Иракли.

Председателят на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет Жельо Бойчев напомни за фрапиращите нарушения в дейността на дружеството, констатирани в специален доклад, свързан с проверката на общинската фирма „Екоравновесие”, ръководена от Мирослав Найденов преди да бъде поканен от Борисов за министър на земеделието. Бойчев даде пример с обществена поръчка за избор на приют за безстопанствени кучета, при която Столична община, независимо, че е най- големият собственик на терени в София, избира частен терен в Горни Богров, за който плаща около 20 000 лева месечен наем.

Социалистите обявиха, че именно заради тази обществена поръчка внасят сигнал срещу Мирослав Найденов в комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Но сигналите за Несебър, Иракли и Корал се отнасят до днешния ден, до безобразията, които извършва властта днес, каза Мая Манолова и изтъкна, че безобразията там са повече от достатъчни, за да се иска оставката на земеделския министър.

Само преди седмица, на 8 януари СДС поиска за шести път оставката на Мирослав Найденов – този път заради скандала с продадените дюни в Несебър.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.