Кмете, ти идиот ли си?

По-малко от месец, след като Пламен Горанов поиска оставката на кмета на Варна Кирил Йорданов и след това се самозапали, градоначалникът свика извънредна пресконференция. На нея той нарече случилото се нещастен инцидент и отказа да напусне поста си. Нищо, че само седмица по-рано 40 хиляди варненци скандираха под прозорците на общината: „Киро, вън !“
Варненският кмет е вече четвърти мандат начело на морската столица. С поредица от хлъзгави задкулисни игри той бе подкрепен от всички политически сили, минали през властта. Или както завършва за него публикацията в Уикипедиа: „Кирил Йорданов е очевидно доста мазен тип.“
Именно подкрепеният в последния си мандат от ГЕРБ кмет стана причина гневът на народа да избухне именно във Варна. Поредица от корупционни скандали, свързани със застрояването на Морската градина, с въвеждането на синя зона, управлявана от фирми на общински съветници, с доставката на храна за детски учебни заведения, благодарение на която децата се разболяха масово от салмонела. Благодарение на безотговорното поведение на администрацията, Варна от „най-хубав град за живеене“ през 2008 г. вече дори не присъства в класацията.
Въпреки всичко, кметът продължава да дразни десетките хиляди варненци. Които, след отказа му да си подаде оставката, вече изпитват изгарящо желание да влязат в общината и да го отъркалят в катран и перушина. А полицията, която го охранява, определено не изпитва някакво особено желание да им попречи. Едва ли ще му помогнат и хората от силовите групироки, от които той се отрече на днешната пресконференция.
В момента, в цялата ситуация, Кирил Йорданов има само един спасителен изход. И той е свързан с еднопосочен самолетен билет към любимата Швейцария. Защото само един идиот би останал да дразни хората, на които им е прекипяло от него. Та, кмете, ти идиот ли си?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.