Ледът за половин Слънчев бряг се правел в свинарник

Ледът в половин Слънчев бряг идвал от ледогенератор в свинарник, става ясно от проверка на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас.

През изминалата седмица инспекторите на БАБХ-Бургас са извършили съвместни проверки с други институции в Ахелой, Поморие и Слънчев бряг.

„В Ахелой се натъкнахме на свинарник, където се произвеждаше голямо количество лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг. Този ледогенератор нямаше регистрация при нас“, каза д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас. “Това е недопустимо, защото водата може да се зарази в този свинарник. Много е опасно, защото при едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, а те всъщност ще са в леда”, обясни Митев.

Инспекторите от Бургас са извършили и 66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата „ол инклузив” в к.к. Слънчев бряг. Издадени са девет предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването.

Митев допълни, че при проверките в гр. Поморие е съставен втори акт на баничарница, която предлага храни без да има разрешение и не е регистрирана никъде.

„Нашите служители не могат да издадат акт на несъществуваща фирма. Затова отидохме с Икономическа полиция и направихме втори акт, който е на стойност 6000 лв.“, каза още Митев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.